Ryttergaarden

Kontakt os

Ryttergaarden

Kontakt os

Nærvær med heste

At være med heste, og selv bare det at være i nærheden af heste, kan skabe ro i menneskers nervesystem. Heste er ekstremt sensitive og følsomme dyr, der i samvær med mennesker reagerer på alt det, vi med vores kropssprog og nonverbale signaler sender ud til omverdenen.

Heste har en yderst højtudviklet nonverbal kommunikationsevne, og i samvær med mennesker opfanger de selv de mindste signaler, vi udsender med vores forskellige energier, udtryk, udstråling og kropslige vibrationer. Ved at kommunikere og være med heste får vi således chancen for at se os selv fra et andet perspektiv, med nogle andre øjne, og dermed øge vores selvindsigt og selvforståelse.

Heste er altid tilstede i nuet og handler ud fra det, der er lige nu og her. Det er en del af hestens natur og har hjulpet den til overlevelse gennem mange tusinde år. Heste har været dybt afhængig af at kunne aflæse rovdyrs intensioner, skift i energi og vibrationer.

Heste er flugtdyr, og ville ikke kunne overleve den stress, det medfører hele tiden at skulle flygte. Omvendt ville en mistolkning af rovdyrets intensioner også kunne få katastrofale følger. Derfor er det så vigtigt for hesten at kunne aflæse dens omgivelser, så den ved, hvornår der er fare på færde, og det er tid til at flygte, og hvornår det er bedst at hvile og spare på kræfterne.

På trods af, at vores domesticerede heste ikke lever med fare for rovdyr, er det at være 100 % tilstede og kunne mærke, afkode og aflæse omgivelser stadig et meget kraftfuldt instinkt.

Heste kan lære os rigtig meget om nærvær og tilstedeværelse. De er eksperter i aflæsning af nonverbale signaler og kan fornemme din puls, dine muskelspændinger og din vejrtrækning på lang afstand.

Heste har ingen facade eller skjulte bagtanker. De er ikke fordømmende, bærer ikke nag og bekymrer sig ikke om fortid eller fremtid. Det ville optage pladsen for det, der er relevant - nemlig nuet.

Heste er fordomsfrie og opfatter alle signaler som fakta og information. Nærvær med heste kan derfor gøre dig mere bevidst om dine reaktionsmønstrer og handlemåder og hjælpe dig til selvudvikling og større selvindsigt.

Vi bruger ofte vores forforståelse i kommunikationen med andre mennesker, men med heste er det anderledes. Der har vi ikke nogen forforståelse, hvorved vores sanser bliver skærpet for at afklare samspillet. Heste yder derfor den perfekte støtte i din proces. De møder dig lige præcis der, hvor du er, og på denne måde kan du få indblik i, hvad du kan arbejde med og uddybe. Igennem nærhed med heste får du en unik mulighed for at fordybe dig i det, som skal heales eller forløses.

Hesten er dit spejl

Hesten er dit spejl. Den afspejler alle de følelser du udstråler og sender dem tilbage til dig. Den mærker alle dine forskellige vibrationer og energier og reflekterer dem tilbage til dig. At være med heste er en gave og en invitation til at fordybe dig i det, som fylder, det du har på hjertet og det, som du gerne vil bearbejde, heale og forløse.

Ryttergaarden Retreat

v/Susanne Berg

Sletterhøjvej 9

Nakke

4500 Nykøbing Sj

tlf: +45 30 25 96 01

Email: ryttergaarden@horsemanshipcenter.dk

facebook -- instagram

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE