Ryttergaarden

Kontakt os

Ryttergaarden

Kontakt os

Om teamet på Ryttergaarden

Susanne Berg er ildsjælen bag Ryttergaarden. Hun bor på gården med sin familie, og sammen med et team af passionerede, flittige og frivillige hjælpere passer og driver de gården i en afslappet og fredsfuld ånd. Rummelighed, mildhed, empati og bæredygtighed er nogle af grundbegreberne. Susanne underviser og faciliterer på retræter og kurser sammen med et team af udvalgte coaches.

"At facilitere betyder at gøre en handling eller proces lettere"

Susanne Berg

Susanne er drevet af begrebet True Compassion. Hun er videreformidler af en livsstil, der på mange måder gør op med den konventionelle tilgang til livet. Hun lever og ånder for at bidrage til en mildere verden, hvor dyr og mennesker kan være dem, de er skabt til at være og udleve deres fulde potentiale.

Susanne er uddannet cand.mag. i musikvidenskab, retorik og pædagogik samt instruktør i Holistisk Hestekundskab. Hun afholder retræter og kompetenceudviklende erhvervskurser inden for ledelse, samarbejde og kommunikation samt underviser børn, unge og voksne.

Susanne driver til daglig Ryttergaarden, hvor hun bor med sin familie. Hun bruger rigtig meget tid sammen med hendes to piger på 11 og 13 år, som hun hjemmeskoler. Ryttergaarden er i den forbindelse omdrejningspunkt for et større socialt netværk af familier med børn i alle aldre.

Susanne har en stor passion for fysisk såvel som psykisk sundhed og for, hvordan kosten kan spille en væsentlig rolle. Hun har i mange år studeret og nørdet i plantebasseret kost og whole food begrebet.

Som uddannet musiker har Susanne, udover selv at spille musik og dirigere kor, også undervist i musik i folkeskolen, på højkole og musikskole.

Man kan mene, at der er langt mellem musisk udfoldelse og nærvær med heste. Selv er hun ikke i tvivl om koblingen: "Jeg ser det som to sider at samme univers. At være med musik eller i nærvær med heste, handler begge dele om at lytte, være nærværende, trække vejret med det, der er, skabe balance, dynamik, resonans og samklang, om man vil"

Jonas Badawi

Jonas har igennem flere år rejst rundt i verden på eventyr for at lære sig selv og livet bedre at kende. Han har arbejdet og boet på anerkendte retreatsteder i Canada, der faciliterer coaching og healing med heste.

Jonas har altid været drevet af at finde ind til kernen af sig selv og samtidig kunne slappe af undervejs, så derfor har det afslappende element en stor plads i måden, Jonas skaber et rum på.

Jonas arbejder på at forebygge stress og angst og at gøre tingene i et langsomt og trygt tempo. Der skal være plads til at være sig selv, også selvom det afviger fra normen,

Jonas fokuserer på, at man i sin egen proces også prøver at inkludere sine omgivelser og relationer, og turde vise sårbarhed i den proces, man er i. Der er ingen grund til, at rejsen skal føles ensom. Jonas fandt selv ud af på sin egen rejse, at det var igennem at vise sin sårbarhed, magien opstod, Han fandt ud af, han netop ikke var alene, og at det hverken var pinligt eller farligt, tværtimod. Der var hjælp og støtte allevegne.

At vi tør åbne vores hjerter, dele vores ønsker og behov og sætte rammer for, hvordan vi hver især trives bedst, mener han er en af nøglerne til indre glæde og frihed.

At kunne være sig selv i fællesskabet med respekt for både sig selv og fællesskabet, har Jonas nogle værktøjer til hvordan, så vi kan mødes på et mere balanceret og omsorgsfuldt sted.

Katrine Kirk

Katrine arbejder med klar kommunikation og effektive processer. Hun har været ledelseskonsulent siden 2006 for virksomheder, faglige organisationer og i den offentlige sektor. Katrine har en formel uddannelse som cand. merc. og har efteruddannet sig indenfor lean ledelse, coaching og kommunikation foruden en række kurser i patientsikkerhed.

Katrine elsker at undervise og hjælpe mennesker til nye erkendelser. Hun underviser aktuelt i forandringsledelse på Ledernes Kompetencecenter og har også undervist for CBS, Overlægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, Metropol m.fl. Katrine har mange års erfaring med at tilrettelægge skræddersyede efteruddannelseskurser og er dybt involveret i udviklingen af kursustilbud på Ryttergaarden.

Afsættet på kurserne er det personlige møde med hestene og de erkendelser, som kommer frem under refleksionerne. Katrine har, med et stærkt teoretisk fundament fokus på at hjælpe kursisterne til at overføre indsigterne til praksis hjemme på arbejdspladsen.

Katrine har en passion for "outdoor madlavning" og vil nyde at organisere en bålmiddag på kurser med overnatning.

På rejser til Yellowstone området i Montana har Katrine udviklet og udlevet sin interesse for at være aktiv i naturen. Hendes første kontakt med Ryttergaarden var rideundervisning, som skulle forberede hende på at blive kok for jægere i Rocky Mountains. Undervisningen i Natural Horsemanship gav så meget inspiration til dagligdagen på kontoret, at Susanne og Katrine begyndte at samarbejde om virksomhedsrettede kurser med heste.

Heini L. Asmann

Heini har med baggrund i en mangeårig karriere som HR Chef, HR Business partner, leder og projektchef i IT-, Tele og Energibranchen, arbejdet intensivt med udvikling af såvel organisation som mennesker, både på leder- og medarbejderniveau. Han har stor indsigt i forskellige organisationers kompleksitet og har arbejdet indgående med forandringsledelse.

Heini har igennem årene mere og mere rettet fokus på, hvordan mennesker, gennem indsigt i egne mønstre og ressourcer, kan fremme samarbejde og kommunikation med deres omgivelser.

Nærvær, opmærksomhed og indsigt er nøgleord for Heini, og meditation og mindfulness er de værktøjer, han videreformidler og bidrager med. Det gælder både som metoder og værktøjer for den enkelte i dennes personlige udvikling - og ikke mindst i feltet mellem mennesker og de sammenhænge, vi indgår i.

Heini har i mere end 20 år anvendt Zen meditation, som et dagligt værktøj til at træne fokus, refleksion og indsigt. Han er uddannet Mindfulness instruktør, Totum kropsterapeut, yogalærer, åndedrætsinstruktør og Wuji Gong instruktør og deler gerne ud af sin viden - altid med fokus på målgruppen og hvor deltagerne er lige nu.

Heini er oprindeligt uddannet Diplomingeniør og har gennem tiden suppleret sin vidensbase med relevante lederuddannelser - bla. Stifinder.

Anette Bodam

Anette Bodam er uddannet stresscoach og trivselsspecialist, og har i mange år hjulpet mennesker med at finde balance og overskud i en travl hverdag. Hun har lang erfaring med ledersparring og karriereudvikling og arbejder ud fra den positive psykologis grundprincipper og med afsæt i valideret forskning. Anette har igennem sit liv som hesteejer og rytter observeret hestenes unikke evne til at spejle mennesker og påvirke dem med deres egen ro. På Ryttergaarden forener Anette sin uddannelse og faglige kompetencer fra en lang karriere i erhvervslivet med sin dybe indsigt i, hvad mennesker kan lære om sig selv gennem en nænsom omgang med heste. Anette faciliterer refleksioner i grupperummet, støtter den enkelte ude på foldene, og supplerer med 1:1 coaching før og efter dagene på Ryttergaarden.

Britta Smith Toftebjerg

Psykologisk ProcesKonsulent, Psyko- & HypnoseTerapeut

Certificeringer (udvalg):

Master NLP & Enneagram Trainer

Working Coach

Certificeret Master Coach, Psyko- & HypnoseTerapeut

"Siden 1993 har jeg arbejdet med teams og enkeltpersoner indenfor personlig udvikling via coaching, terapi, supervision og undervisning.

Gennem årene har jeg coachet flere tusinde mennesker og har undervist endnu flere.

Udover at være en af de førende Enneagram Trænere herhjemme, er jeg ekspert i at navigere i kaos, og får produktive løsninger ud af enhver konflikt.

Min største fornøjelse og passion er, at skabe dybe og vedvarende forandringer, hvor kommunikationen af den ene eller anden årsag er hoppet af sporet. Det gælder den indre kommunikation i mennesket selv, samt i store og små organisationer, hvor det handler om kommunikationen mennesker i mellem.

Mennesker har altid og på alle måder facineret mig. Allerede da jeg var barn drev jeg mine forældre til vanvid, fordi jeg altid skulle analysere på, enhver reaktion eller adfærd, der opstod i en given situation. Jeg blev ved og ved, lige indtil det gav mening for mig.

Når alle brikker i puslespillet passede sammen i et større perspektiv, opstod der et klik inde i mig.

Dette klik er stadig mit indre bevis på, at jeg har analyseret en opgave til fuld tilfredsstillelse. Det betyder også, at jeg er vedholdende og først giver slip, når jeg mærker det indre klik, og opgaven er løst til alles tilfredshed.

Alt hvad jeg arbejder med er bygget op omkring hjælp til selvhjælp, og jeg har høj værdi på at lære folk at fiske, frem for at fiske for dem. Dagligt glædes jeg over den synlige forandring, der sker, når mennesker finder ind til kernen i sig selv.

Motto: Alle har de ressourcer, de skal bruge, og alt er feedback til læring."

Michael Smith Toftebjerg

Psykologisk ProcesKonsulent, Psyko- & HypnoseTerapeut

Certificeringer (udvalg):

Master NLP & Enneagram Trainer

HypnoseTerapeut (NGH)

Certificeret Coach, Psyko- & HypnoseTerapeut

"I over 20 år har jeg haft lederstillinger, hvor især TeamWork har optaget mig meget. Gennem årene er Supervision, Coaching, Facilitering og Mentoring blevet nogle af mine foretrukne værktøjer, når jeg arbejder med Ledere, Medarbejdere og TeamBuilding.

Jeg betragter mig selv som en katalysator i udviklingsprocessen hos både mennesker og virksomheder.

Jeg har stor tiltro til humor, og jeg anvender den jævnligt i løbet af dagen.

Motto:

If You Don't Go, When You Wanna Go

- When You Do Go, You Find You're Gone."

Frivillige hjælpere

På frivillig basis er Ryttergaarden så heldig at have det mest fantastiske, seje og passionerede team af mennesker i alle aldre, der trodser vind og vejr, og hjælper til med daglig fodring, pasning og pleje af heste, rehabilitering af rescueponyer, miljøtræning og stimulering, vanding og pasning af urter og grøntsager og meget mere. Uden jer var Ryttergaarden ikke den samme.

Ryttergaarden Retreat

v/Susanne Berg

Sletterhøjvej 9

Nakke

4500 Nykøbing Sj

tlf: +45 30 25 96 01

Email: ryttergaarden@horsemanshipcenter.dk

facebook -- instagram

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE