Ryttergaarden

Kontakt os

Ryttergaarden

Kontakt os

Testimonials

12/02/2023

En så kropslig oplevelse, at det er svært at sætte ord på:

"Jeg kommer op på folden til Sara for at lande og få krop og sjæl med. Uden der er sket noget særligt, får jeg en følelse af, at der er blevet skraldet nogle lag af mig og ud strømmer følelser og tanker uden, at jeg kan nå at sætte dem på en hylle eller få sorteret i dem. De florerer bare rundt i mig uden kontrol. Jeg vælger derfor at sætte mig uden for folden på en bænk, tæt på, så jeg stadig kan være i følelserne og puste ud, samtidig med at jeg er tæt på Sara. Sara følger efter og står og kigger på mig med hovedet helt nede og ørerne frem, som om hun spørger mig, hvad jeg har brug for, eller hvorfor jeg lige gik væk. Jeg siger til hende, bare med menneskeord, at jeg lige skal sunde mig og finde ro, og så er jeg klar igen. Jeg lukker øjnene, simpelthen for bedre at kunne få fat på alle de tanker og følelser der blev sluppet fri. Da jeg åbner dem igen, står Sara tæt på mig, men med ryggen til mig og jeg får oplevelse af, at hun ligesom står og passer på mig og holder øje, indtil jeg er klar til at rumme omverdenen igen, som om vi var en flok.

Efter lidt tid går Sara lidt væk, hen mod hesteflokken. Men med det samme jeg vender blikket og mit fokus tilbage på hende, vender hun sig om og går direkte hen imod mig. Hun mærkede at jeg var landet og klar. Og det var helt rigtigt."

Olga Bindslev Toxværd

13/09/2022

Opdage udbyttet ved at kommunikere fra hjertet:

"Som leder i SEAS-NVE har jeg sammen med mine øvrige lederkollegaer arbejdet proaktivt med at udvikle både mig selv og vores medarbejdere på flere niveauer gennem mange år.

Ønsket om at udvikle et kursus, hvor den enkelte medarbejder skulle have mulighed for at arbejde med egen udvikling og kommunikation, bragte os tæt sammen med Ryttergaardens HorseManShipCenter.

Her har vi gennem flere år - i samarbejde med stedets ejer Susanne Berg - tilbudt vores medarbejdere et tilpasset erhvervskursus, hvor medarbejderne med hesten som læremester har trænet refleksion og fået indsigt i egen kommunikation.

Formålet med kurset har været at give medarbejderne mulighed for at fokusere på betydningen af personligt lederskab, ubevidste signaler med kropssprog og attitude og opdage udbyttet ved at kommunikere fra hjertet.

Som coach på kurserne har det været berigende at opleve, hvordan mine kollegaer har lænet sig ind i kurset og brugt det konstruktivt i egen videreudvikling tilbage i jobbet og hverdagen."

Inge-Lise Jensen, funktionschef, HR administration hos Andel

12/09/2022

For ligesom med hestene er det vigtigt at møde børnene med ro og i low-arowsal ellers mærker de begge den indre uro:

"I helt perfekte naturomgivelser arbejdede Susanne med os, som pædagogisk personale, på pædagogisk dag. Temaet for dagen var kommunikation og først og fremmest at forstå sig selv gennem hestens spejlbillede. Det lykkes for langt de fleste at gribe de vigtige pointer, om end en del i starten var meget fremmedgjorte overfor arbejdet med hestene. Tilbage på skolen har vi brugt vores viden ved at overføre det til de børn, vi arbejder med. For ligesom med hestene er det vigtigt at møde børnene med ro og i low-arowsal ellers mærker de begge den indre uro.

Dagen var supergodt tilrettelagt i gensidigt samarbejde og den ro, der er på Ryttergården, havde en meget positiv effekt på os alle. Vi kommer gerne igen til flere indsigter!"

Suzanne Bech Crawfurd, pædagogisk leder, Den Grønne Friskole

På Ryttergaarden fandt jeg ind til mig selv:

"Da jeg blev teenager og der begyndte at komme fart på livet i København, brugte jeg

Ryttergaarden som et fristed, hvor jeg kunne få mine fødder tilbage på jorden, mærke mig selv og mine behov, få ro i hovedet og få en pause for den stressende hverdag.

Da jeg var 16 år besluttede jeg mig for at flytte op på Ryttergaarden. Mine forældre var lige blevet skilt og hele min verden var faldet fra hinanden.

Da jeg boede på Ryttergaarden fandt jeg ind til mig selv. Jeg fik en permanent ro i kroppen, som jeg stadig har i dag. Det arbejde, jeg gjorde med hestene det halve år, gav mig forståelse for mig selv, og hestene gav mig lov til at være den, jeg er og tog imod mig, som den jeg er.

Ryttergaarden gav mig ro, lærte mig tålmodighed, lærte mig at undervise og tale foran voksne og børn. Ryttergaarden hev mig ned på jorden med hjælp fra menneskene og dyrene.

Tak"

Stella Thomsen 19 år

Det tidspunkt, hvor jeg lærte allermest om mig selv:

"Ryttergården har i mange år været det sted, hvor jeg har kunnet være mig selv 100 procent. Da jeg havde det allersværest, var Ryttergaarden det sted, hvor jeg kom for at føle mig som et helt menneske, og det sted, der fik mig til at føle mig set.

Da jeg gik i 7. klasse, var jeg på et halvandet måneds retræteophold, og det er nok det tidspunkt, hvor jeg lærte allermest om mig selv. Tilgangen til at være med hestene er helt fantastisk, og der er en hel særlig ro over Ryttergaarden. Både hestene, naturen og menneskerne gør stedet til noget helt særligt.

Det gør virkelig noget helt specielt, når man bare sidder ude på folden ved hestene. Det er en følelse, som man slet ikke kan beskrive. Hestene er så meget tilstede, og det lærer man virkelig meget af. Det er et af de eneste tidpunkter, hvor jeg kommer helt ned og mærker min krop."

Ella Crawfurd

Reference fra Novozymes A/S

Margaret Hunter, Senior Communications Consultant:

"On horsemanship in general:

A good leader, for both horses and humans, is one who communicates a calm, inner confidence and clear direction. Horses can help people learn how to do this. Because horses are prey animals whose survival depends on their ability to spot danger when it is still a long way away, horses provide a highly sensitive mirror for signals that most people aren’t aware that they are sending via their body language, eye contact, tone of voice, etc.

On companies’ use of horsemanship:

Horsemanship, in my opinion, is an advanced form of leadership training. Horsemanship is suitable for any company that wants to take their leadership skills to the next level. Companies that are facing difficult employee issues – for example those that have undergone many organizational changes or repeated firings – are those that perhaps could particularly benefit from using horsemanship to train managers.

On Ryttergaarden:

Susanne Berg is a highly skilled, professional and reliable training partner. She keeps people safe around horses, is skilled at organizing a curriculum to train humans – particularly beginners who lack confidence -- in horsemanship, and takes care of all logistics."

Reference fra Danish Cancer Society

Guarn Elizabeth Nissen:

"I take great pleasure in recommending Ryttergaarden, as a relaxing and holistic facility for self exploration to learn about the art of nonverbal communication with the help of well relaxed and gentle horses. This well establish center is owned and operated by Ms Susanne Berg whom I have known for more than a decade and hold her in high esteem for her outstanding talents as a natural horsemanship instructor. However, what is most amazing about Susanne and her horses is the bond that they share which is obviously based on love, language, and leadership. Her horses are so well trained that even a small child or someone with no experience with horses could interact with them without feeling threaten or uncomfortable. Never have any of my participants had or reported a bad experience. Most have described their first interactions with the horses at Ryttergaarden as inspiring and amazing. I would highly recommend a workshop, course or private lesson to anyone who wants to explore natural horsemanship learning tools."

Det handler om at komme ned i tempo:

"Min datter og jeg har besøgt Ryttergaarden to gange -- indtil videre! -- og vi har både deltaget i ridelejr og privatundervisning. Det er et dejligt og unikt sted, som jeg vil anbefale på det varmeste. Susanne og hendes to piger er enormt søde, åbne, hjælpsomme og inkluderende, og de sørger for, at alle får en følelse af at blive mødt som menneske snarere end som kunde. Det handler om at komme ned i tempo, at forbinde sig med dyrene og hinanden og med naturen og de praktiske gøremål på en gård. Det er et skønt afbræk fra hverdagen for en københavnersnude som mig, og det har været skønt at se, hvor meget min datter nyder det. Her foregår tingene på hestenes præmisser, og det giver en god fornemmelse og bidrager til den helt særlige stemning, der præger gården -- også menneskene imellem."

Frederik Joelving, Journalist

Editor, Retraction Watch

Ryttergaarden Retreat

v/Susanne Berg

Sletterhøjvej 9

Nakke

4500 Nykøbing Sj

tlf: +45 30 25 96 01

Email: ryttergaarden@horsemanshipcenter.dk

facebook -- instagram

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE