Ryttergaarden

Kontakt os

Ryttergaarden

Kontakt os

"I mødet med naturen og hestene får du adgang til din egen sårbarhed"

Retræter

Først og fremmest tilbyder vi individuelle og unikke ophold og retræter med fokus på hvert enkelt menneske, der kommer her. Vi ønsker, at du føler dig tryg, og at du kan være her i dit eget tempo og i din egen rytme. Stedet indbyder og inviterer til at komme i dyb kontakt med dig selv.

Vi har et dagsprogram, som er designet til, at du finder ro, balance og inspiration på vejen hjem til dig selv. Der er mulighed for at skabe dit eget space ved at vælge til og fra af modulerne. Du er således frit stilles til, om du vil være med til hele dagsprogrammet eller kun dele af det. Vi inviterer til, at du mærker efter og lytter til din krop og dine egne behov.

Sammen med hestene, naturen og gården har vi skabt et rum, hvor du kan få lov til at åbne op for og forløse det, som ligger dig på sinde. Du kan opleve at komme i kontakt med følelser, du slet ikke var bevidst om, følelser som bare har ligget og ulmet i dit system.

Igennem tilliden, omsorgen og roen med hestene kommer mere og mere frem i lyset. Du kan også opleve at blive overvældet af følelser, når du står derude sammen med hestene og alt det, som du har holdt fast på og holdt inde, lige pludselig forløses og transformeres. Vi er støttende i denne proces, og giver dig plads til at være med det hele.

Stedet, energien og maden er alt sammen med til, at du kan læne dig tilbage og bare modtage den healing, du netop står og ønsker uden at skulle gøre eller tænke på noget - bare være.

Retræterne foregår på et lille idyllisk landsted "Ryttergaarden" på spidsen af halvøen Nakke, tæt på Rørvig i Odsherred. Området er kendt for en rå og autentisk natur med det omkringliggende fuglereservat. Her finder man et enestående fulge- og dyreliv, skov, strand, unikke vandreruter og havet i alle retninger.

Det meste af dagen på et retræteophold foregår udendørs på gårdens store hestefolde og i den omkringliggende, skønne natur.

Generel info

Variationer

Vores retræter er ikke statiske og varierer afhængig af årstider, vind og vejr. Vi tager altid udgangspunkt i det enkelte hold og den enkelte deltager. Vores ture i terrænnet afhænger af sæson og vejret på dagen, og du skal generelt være indstillet på lidt fleksibilitet, og at tiderne i programmet godt kan variere lidt. Vi anser vejrets mange facetter og skift, som gode anledninger til udvikling og proces, også når det fx er heldagsregn eller stormende kuling fra vest :-)

Servicemeditation og karmayoga

Vi afsætter bevidst tid og rum til at lave mad, og du er velkommen til at deltage. Fodring og pasning af hestene er også en daglig opgave, som vi prioriterer højt.

Du er altid velkommen til at hjælpe til i køkkenhaven og i køkkenet med tilberedning, madlavning og opvask. Generelt indbydes du til at være med os i det praktiske arbejde på gården, uden at du på nogen måde skal føle dig forpligtet til det. Det er blot et tilbud om samvær, deling, servicemeditation og karmayoga igennem dagen.

Råt og charmerende

Vi er ikke et femstjernet hotel med spaophold, men en rustik, lille gård med fuld power på charme, ro, nærvær og kærlighed til mennesker og dyr. Så ønsker du et råt og autentisk retreat, hvor alting ikke står snor lige, vil vi helt klart kunne tilbyde dig en fantastisk oplevelse.

Kendskab til heste

Du behøver ikke kendskab til heste i forvejen eller være interesseret i heste. Det er også ok at være bange for heste. Du bliver introduceret til det at være med heste, og du bestemmer selv, hvor tæt på hestene du vil være, og hvor langt du vil gå i din kommunikation. Der indgår som udgangspunkt ikke ridning, med mindre andet er aftalt.

Fællesskab og egentid

Du kan bruge gruppen/holdet til at dele dine intentioner, hvis du har lyst. Det kan være styrkende at mærke, at du ikke behøver at stå alene i din proces. Samtidig respekterer vi fuldt ud, hvis du får mest ud af at lytte og være med dine intentioner selv.

Vi indbyder ofte til refleksion i plenum. Du kan dog altid vælge at gå for dig selv og reflekterer alene, hvis du ønsker det.

Vores retræter indeholder hver dag egentid, så du får rig mulighed for at fordøje indtryk, lade indsigter bundfælde sig, være med det, der er og arbejde med din proces.

Vi spiser om udgangspunkt alle måltider sammen og nyder fællesskabet, men du kan altid vælge at spise alene, hvis du ønsker det.

Dagbog

Vi anbefaler, at du medbringer en personlig dagbog, så du løbende kan notere dine indtryk og indsigter. Din dagbog er privat, og du deler kun, hvis du har lyst, og hvis det giver dig støtte i din proces.

Ekstra overnatning/logi

Hvis du kommer langvejs fra, eller har brug for at komme i ekstra god tid og lande, kan du tilkøbe en ekstra overnatning før og/eller efter retræten.

Ryttergaarden Retreat

v/Susanne Berg

Sletterhøjvej 9

Nakke

4500 Nykøbing Sj

tlf: +45 30 25 96 01

Email: ryttergaarden@horsemanshipcenter.dk

facebook -- instagram

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE